2024. április 26., péntek

RUFF BÁLINT: EVÉS KÖZBEN JÖN MEG AZ ÉTVÁGY

SZABAD EURÓPA / ELEMZŐ PODCAST
Riporter: BENYÓ RITA
2024.04.26.


A lendület viszi most Magyar Pétert. A látott rajongás miatt indul a TISZA Párt az önkormányzati választáson is, de Ruff Bálint szerint ez nagyon kockázatos lépés, ugyanis Magyarnak kiszámíthatatlan és ismeretlen embereket kell maga mellé vennie.


Az Elemzőben beszélünk még a főpolgármesteri kampánynyitókról, Orbán Viktor helykereséséről és arról, hogy kinek és kitől van félnivalója a június 9-i választáson.

Öt gondolat a beszélgetésből:

- Ha nemcsak megyei, de fővárosi listát is állít Magyar Péter, akkor teljesen megkavarhatja még a budapesti ellenzéki állóvizet is. Hogy mi lesz a vége annak a választásnak, azt már tényleg nem tudja senki megjósolni.

- Látszik, hogy valami nem működik a Fidesz kampányában, a kegyelmi botrány durván megrázta őket, még mindig keresik magukat, nincs igazán meg az a mindent vivő szlogen vagy narratíva, amellyel kampányolni lehetne. A kassza is üres, amiből pénzt oszthatnának.

- Ahogy soha nem volt, most sincs a Fidesznek budapesti programja, budapesti emberei, budapesti politikai gondolata, mert ezt Orbán Viktor sosem akarta.

- Ami most történik Magyar Péter körül, az ugyanaz a rajongás, mint ahogy Orbán Viktorra néznek a sajátjai, vagy ahogy korábban néztek nagy számban Gyurcsány Ferencre a sajátjai; ugyanaz az inkább a vallásos hithez hasonló érzés, érzet, amelyet most semmilyen múltbéli bűn még csak megkarcolni sem tud.

- Mind a két oldalon pánikolnak a nem Magyar Péter pártjában lévő politikai vezetők, és azzal számolnak, hogy akár komoly bajuk is lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.