2024. május 29., szerda

5 FÉLREVEZETŐ KAMPÁNYSZÖVEG AZ ORBÁN-BOHÁR INTERJÚBÓL

LAKMUSZ
Szerző: Dezső Annamari - Neuberger Eszter
2024.05.29.


Ismerős állításokra bukkantunk, amikor végighallgattuk a miniszterelnök és a megafonos influenszer beszélgetését a Patrióta Youtube-csatornán.

Orbán Viktor miniszterelnökkel készített interjút Bohár Dániel, a Megafon kormányközeli influenszerközpont egyik alapembere a Patrióta Youtube-csatornán. A május 26-án élőben közvetített (ezen a linken azóta is elérhető), valamivel több mint 40 perces interjúban kritikus kérdések híján Orbán akadály nélkül mondhatta el a Fidesz EP-választási kampányának már jól ismert üzeneteit háború- és békepártiságról, átalakuló világrendről és a Fidesz-kormány szabadságharcáról az Európai Bizottság jelenlegi - szerinte leváltandó - vezetésével szemben.

Közben azonban több olyan félrevezető állítást is tett a miniszterelnök, amelyek már korábban is elhangzottak a kampányban, és amelyekről a Lakmusz vagy más hazai tényellenőrzéssel is foglalkozó portálok megírták, hogy nem, vagy nem teljesen felelnek meg a valóságnak. A következőkben ezeket vesszük sorra, és az interjút készítő Bohár egyik állítását is ellenőrizzük...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.