2024. május 29., szerda

ORBÁN AZT HISZI, MINDENT MEGTEHET, PEDIG NEM, MEGLESZ ENNEK A BÖJTJE

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2024.05.29.



Egy miniszterelnök nem engedheti meg magának azt a fajta viselkedést, amelyet Hódmezővásárhelyen láttunk tőle, az más kérdés, hogy Orbán Viktor úgy gondolja, hogy igen. Erről beszélt a Hírklikknek Herényi Károly, volt MDF-es politikus a miniszterelnök legutóbbi „performansza” kapcsán. Emlékezetes, hogy a csongrádi városban látványosan elkerülte a polgármester, Márki-Zay Péter kézfogását, s nem vette át a vásárhelyi közgyűlés által elfogadott háborúellenes, békepárti határozatot. Herényi szerint azonban a társadalom normális része „megjutalmazza” majd ezt a viselkedést, június 9.-én tapasztalhatjuk ezt.

Aki látta, annak a retinájába égtek a képkockák, ahogy Hódmezővásárhely keresztény, jobboldali értékeket valló polgármestere elegánsan, udvariasan odalép Magyarország magát kereszténynek hirdető miniszterelnökéhez és úriemberhez méltó stílusban megpróbál átnyújtani neki az általa képviselt város közgyűlési határozatát. Amire a magát háborúellenesként és békepártiként reklámozó Orbán Viktor elképesztő bunkó módon odavet egy kvázi köszönést, majd a neki nyújtott kezet kikerülve ott hagyja Márki-Zay Pétert. Egyben elutasítva a vásárhelyiek által kinyilvánított háborúellenes, békepárti állásfoglalás átvételét. Ez önmagában is több mint igazolása annak, hogy Orbán háborúellenessége és békepártisága nem más, mint az emberek politikai indíttatású átverése. De nem csak ezzel van itt baj! Hanem a viselkedésével, azzal, hogy átnéz egy – nem is kis többséggel – megválasztott polgármesteren, ezzel üzenve a polgároknak: „így kell bánni azzal, aki nem hódol be, aki ellen mer szegülni, aki alacsonyabb „beosztásban” dolgozik nálunk”.

Megengedheti-e magának egy miniszterelnök, hogy semmibe vegyen egy városi közgyűlési határozatot, s vele egy város polgármesterét – ahogy azt Márki-Zay Péter Facebookra feltett posztjából láthatjuk? Hogy ilyen pökhendien bánjon akár csak egyetlen „mezei” állampolgárral is, hiszen az ő érdekükben kellene valójában tevékenykednie? Akiknek a szó szoros értelmében a szolgája...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.