2024. június 16., vasárnap

CHARLES GATI: DONALD TRUMP AZ ÍTÉLET UTÁN

NÉPSZAVA
Szerző: CHARLES GATI
2024.06.16.


A problémák ellenére az Egyesült Államok egyelőre jó állapotban van. Gazdaságilag újra döntő szerepet játszik az egész világon. Külpolitikája meghatározó; Európában – Magyarország és részben Szlovákia kivételével – mindenütt megértik, hogy a nyugati érdekek és értékek védelme jórészt tőle függ. Ez az, ami veszélyben van a novemberi elnökválasztáson.


Mi lesz vele? A rövid, de őszinte válasz persze az, hogy nem tudom. A hosszabb válasz, hogy a New York-i esküdtszék tizenkét tagja egyhangúlag elítélte külön-külön 34 bűntettben, Donald Trump mégis szabadlábon marad. Az ítéletet július 11-én hirdetik ki, de a bűnös most is megússza a börtönt. Túl öreg (78 éves) és büntetlen előéletű. Bár rengeteg disznóságot követett el életében, az évtizedek során sok pénzt költött kiváló ügyvédekre, akiknek sikerült ártatlanságát „bizonyítani”.

A politikai következményekről még korai dönteni. A fogadóirodák szerint Trump az esélyes elnökjelölt. A közvélemény-kutatási eredmények döntetlen körüliek, a New York-i ítélet óta Biden egy icipicivel jobban áll, mint korábban. Az én orrom szerint Biden győzhet, ha a közelgő tévéviták során kiderül, hogy jó erőben van és egyáltalán nem szenilis. Csak öreg. Mint Trump. Vagy pláne én...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.