2024. június 9., vasárnap

DEUTSCH TAMÁS EP-BEN VÉGZETT MUNKÁJÁT CSAK ELÉGSÉGESRE ÉRTÉKELIK A MAGYAROK

24.HU
Szerző: D. KOVÁCS ILDIKÓ
2024.06.09.


A fideszes EP-listavezető teljesítményét a kormánypárti szimpatizánsok gyengébbre ítélik, mint az ellenzéki pártok szavazói az általuk kedvelt párthoz tartozó képviselőkét.


Átlagosan kettesre értékelték Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő munkáját a magyarok az elmúlt öt évben – derül ki a 24.hu megbízásából a Závecz Research által készített közvélemény-kutatásból. A fideszes politikus így kutatásban a felsorolt magyar EP-képviselők közül a legrosszabb eredményt érte el az iskolai érdemjegyeknek megfelelő ötfokozatú skálán.

Ezzel szemben a kormányközeli média által talán legtöbbet támadott momentumos EP-képviselők, Cseh Katalin és Donáth Anna munkájára a megkérdezettek átlagosan hármast adtak, és ezzel a legjobbra értékelt politikusok lettek.

A Fidesz EP-listavezetőjére adott jegyek 46 százaléka 1-es volt, ami kiugróan rossz eredmény. Donáth és Cseh esetében ez az arány 22 százalék és 19 százalék volt. A Deutschra adott 5-ösök aránya 7 százalék volt, míg a két momentumosra 19 százalék, illetve 17 százalék. A közepes jegyek aránya nagyjából megegyezett, azonban a Csehre és Donáthra adott 4-esek aránya felhúzta az átlagukat.

Szintén viszonylag jól szerepelt a DK-s Dobrev Klára, aki 2,8-as átlagot érte el. A 29 százaléknyi egyes osztályzat mellé 17 százaléknyi ötöst kapott a három baloldali párt közös listájának vezetője, de hasonló arányban részesült 3-as és 4-es osztályzatokból is.

A felmérésben ezt a négy politikus volt a legismertebb, a megkérdezetteknek legfeljebb a negyede mondta azt, hogy nem ismeri őket eléggé ahhoz, hogy osztályozni tudja a munkájukat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.