2024. június 13., csütörtök

„PÉLDÁTLANUL SÚLYOS” MAGYAR JOGSÉRTÉS PÉLDÁTLANUL SÚLYOS PÉNZBÍRSÁGGAL

SZABAD EURÓPA 
Szerző: GYÉVAI ZOLTÁN
2024.06.13.


Kétszázmillió euró átalányösszeget és a késedelem minden egyes napjára egymillió euró kényszerítő bírságot szabott ki csütörtökön az Európai Bíróság a magyar menekültügyi szabályokat elmarasztaló korábbi bírósági ítélet végre nem hajtása miatt. Orbán Viktor: A döntés felháborító és elfogadhatatlan.


Súlyos pénzbírság megfizetésére kötelezte csütörtökön az Európai Bíróság Magyarországot korábbi, a magyar menekültügyi szabályokat elmarasztaló ítéletének végre nem hajtása miatt. A bíróság úgy döntött, hogy kétszázmillió euró átalányösszegnek és a késedelem minden egyes napja után egymillió euró összegű kényszerítő bírságnak a megfizetésére kötelezi az országot.

A testület világossá tette: a súlyos bírság oka, hogy a magyar kormány kötelezettségszegése az uniós jog precedens nélküli, rendkívül súlyos megsértésének minősül. „E kötelezettségszegés, amely az uniós közös politika egésze alkalmazásának szándékos kijátszásában áll, az uniós jog precedens nélküli, rendkívül súlyos megsértésének minősül” – állapította meg közleményében az Európai Bíróság...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.