2015. november 13., péntek

A RÖSZKEI FELVÉTELEKET MEGSEMMISÍTETTE A RENDŐRSÉG, PARLAMENTI VIZSGÁLAT NEM LESZ

ÁTLÁTSZÓ BLOG 
Szerző: csikaszbrigitta

horgoswarrenMiközben az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága november 11-én nem vette tárgysorozatba azt az ellenzéki határozati javaslatot, amely a magyar rendőröknek a röszkei határnál migránsokkal szembeni fellépését vizsgálta volna, az Átlátszó többszöri megkeresés után választ kapott a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársainak szerepére vonatkozóan.
Nem viseltek azonosítószámot a terrorelhárítók, elszabadult hajóágyúként viselkedett a TEK – erről korábbi cikkünkben beszélt egy volt rendőri vezető a szeptember 16-án, Röszkén történt rendőri fellépést értékelve. Szerinte rendőrszakmai hibák sorozata vezetett odáig, hogy tizennégy rendőr, és mintegy száz-százötven menekült sérült meg könnyebben vagy súlyosabban.
Tizennégy menekülttel szemben indult nyomozás tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlepésének gyanúja miatt, további egy személy ellen pedig terrorcselekmény elkövetésének gyanúja miatt nyomoznak – közölte korábbi megkeresésünkre az ORFK Kommunikációs Szolgálata szerkesztőségünkkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.