2015. november 26., csütörtök

EGY LELKIPÁSZTOR, AKI SZEREPTÉVESZTÉSBEN LELEDZIK

ELLENSZÉLBEN BLOG
Szerző: keleti bölcs


Biztos, hogy ő az egyedüli?
Győrött egy derék (?) egyházfi arra vetemedett, hogy a szószékről hirdesse, nyájának mit is kell tennie fideszes  országvédelmi aláírásgyűjtés ügyben. Idézem:
Balázs Tamás plébános példabeszédében azt hangoztatta: „Mint Istentől kapott szép szemű magyar keresztény embereknek, legyen bennük elég határozottság és bátorság, elindulni és jó szemmel kikeresni, hol és mikor van lehetőségünk minél hamarabb aláírni a beléptetési kvóta ellen azt a papírt, amihez nevünket és határozott eljárásunkat kell adnunk. Csak így tudjuk megőrizni ezen a Földön Krisztus királyságát. Különben idegenek embertelen és félelemtől teljes királysága fog eluralkodni hazánkban.”
Később szólt még Krisztus katonáiról is, de olyanok valahogy nem találtattak elő eleddig a történelemben. Az Istentől kapott szép szemű magyar keresztény emberről meg talán nem is érdemes szót ejteni, nem tétel, leginkább látásjavító vizsgálatra szorulna azzal a szép szemével.
Máshol, egy másik derék egyházfi falragaszokon tiltotta ki temploma – lószart, mama, nem az övé, hanem a szeretetet és megértést hirdető egyházáé – környékéről a hajléktalanokat és a segítségre szorulókat. Igaz, valszeg nem egyháza segítő rendjéhez, a szamaritánusokhoz, vagy a domonkos- rendiekhez tartozott, csak a simán talpnyalókéhoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.