2015. december 22., kedd

A KÖZÖS HÁZTARTÁS HŰSÉGE

KOLOZSVÁROS BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2015.12.22.



Szigetvári Viktor nem parlamenti képviselő, egyben az Együtt elnöke, végigkérdezte levélben a főbb állami vezetőket,  van-e olyan hozzátartozójuk, akinek a cége részt vett valamilyen közbeszerzésben november 1-je után. Mint tudjuk, egy csinos kis törvénymódosításnak köszönhetően, november elseje után a főbb állami vezetők külön háztartásban élő családtagjai is indulhatnak közbeszerzéseken.
És aki nem parlamenti képviselő, az annyit is ér alapon, az urak nem is nagyon méltatták válaszra az egyébként dehogy Szigetvári Viktorra és a magyar nyilvánosság közbeszerzéseken sem eddig, sem ezután nem induló részére tartozó kérdést: Orbán, Semjén, Kövér, az Alkotmánybíróság vagy a Számvevőszék elnöke például a füle botját se mozgatta.
Ellenben Magyarország főügyésze, a honi törvényes állapotok betartásáért felelős Polt Péter meg is magyarázta, hogy miértnem hajlandó válaszolni egy egyszerű, eldöntendő kérdőmondatra: mert az adatok személyesek, azok nem tartoznak a közre, esetleg feltételekhez kötötten igen, egyébként is legfeljebb az érintett rendelkezhet ezekről az adatokról. Amiből persze az is következhet, hogy nagyon is van érintett, csak semmi közünk hozzá.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.