2015. december 18., péntek

ÁKOSOZÁS VS.VALÓSÁG

MENTÁLIS DEFICIT BLOG
Szerző: Szárnyathy Géza
2015.12.18.


Istenem, ennél szánalmasabbak már nem leszünk, az biztos. A minisztériumokból begyűjtjük a kis mobilfimpliket, mert időközben utána számoltunk, és a teljes csomag felmondása sajnos kurva sokba kerülne, és hátha ez a germán multi azt hiszi, hogy a hálózatfejlesztést is fel akarjuk mondani, ami nagy szívás lenne, mégiscsak egymilliárd euró vagy mi. Mert a magyar kormány annyira tökös, hogy felmondja a piccccsába a mobilszerződéseit a Telekommal, mert az kihátrált egy Ákos nevű faszi szponzorációja mögül. Aztán utána számol, és pontosítja, csak a mobilnetet nem kéri.
Mekkora kibaszott nagy mázlija van az Audinak, hogy a Győr kézicsapatát és nem a Felcsút FC-t támogatta a Quaestor mellett, abból mekkora botrány lett volna, ha az aranylábúak mellől hátrál ki. Mert ugye nem az én emlékezetem lyukacsos, és azt mindenki levette, miért tolatott ki Győrből az autógyár, és ezzel akkor nem volt baja a kormánynak. Úgy látszik, a kézilabda nem annyira fontos, mint a popzene.
Nem szeretnék azon lamentálni, hogy milyen alapon tartja felhatalmazva magát a kormány arra: beleugathat egy vállalat és egy popzenész szponzorációs szerződésébe. Hiszen ezt olyan természetességgel magyarázták meg, ahogyan azt: miért van az tök rendben, hogy parlamenti bizottsági elnökök, államtitkár-felesések, miniszteri pereputtyok vásárolnak állami földeket, miért nem gáz, ha az otthonról elköltözött kormány-gyerek nyer közbeszerzési tendereket. Ha kizárnánk őket, a fél országot kizárnánk, magyarázta valamelyik simabőrű - és tényleg, nektek pont ennyit jelent a fél ország: mink és tik. Szóval ha minket kizárjuk, akkor csak a tik maradtok, ami meg ugye nem vállalható.
A nagy telekomozás és ákosozás közepette - attól mentsen meg a sors, hogy valaha köznevesítsék a nevem - azért egy-két dologról nem esett elég szó. Mondjuk arról, hogy Andy Vajna Eximbank hitelből veszi meg a TV2-őt. Szijjártó elmagyarázta - megpróbálta felolvasni, de úgy látszik, az általános iskolai olvasókönyvnél sokkal nehezebb egy jogszabályból idézni - hogy ez miért van rendben. Nem, Péter nincs rendben, ebben te konkrétan nem mondasz igazat. De ki a faszt érdekel?

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.