2015. december 20., vasárnap

ARANY IDŐK

REÁGÁLÓ BLOG
Szerző: Treuga Mei
2015.12.20.


Sikerült megint elterelni, meghekkelni a közbeszédet. Éppúgy, mint a "menekültkérdéssel". Igaz, Paks II. ügyeiben egyre jönnek ki az adatok, egyre védhetetlenebb. Egyre nyilvánvalóbb, hogy az ország közepén egy gazdasági és politikai atombombát építenének. Hogy nemzedékekre eladósítanák fölöslegesen a nemzetet, miközben egy elmebeteg és kegyetlen államnak, Putyin államának láncára kötnék az országot. Igaz, az új század hazaárulását, a magyar vidék ellehetetlenítését, napszámosok, jobbágyok tömegének és néhány tucat új grófi szérű birtokosának kietlen vidékévé tételét, az új földtörvényt (amely minden kormányzati állítással szemben külföldi tulajdont is lehetővé tesz – de nem ez a legnagyobb gond vele) próbálják áterőszakolni – nem is sikertelenül – a NEP NER lovagjai. Igaz, amint azt a Szent Imre kórház vagy a feketeruhás nővér hősies példája is mutatja, az egészségügy romokban, az orvosok és nővérek menekülnek, amelyikükben egy csöpp öntudat és hivatástudat van, az föláll a helyéről, mert nem hagyja, hogy a keze közt ne kapjanak ellátást a betegek. Igaz, a gyermekéhezés marad a régiben, de van cserébe hit- és erkölcstan. A nemzeti nyomor kultúrája újabb évtizedekre belénk szikkad.

A legnagyobb ellenzéki párt azt ígéri minden szavával és minden szimbólumával, hogy nemzetibb és együttműködésibb rendszer lesz a regnálásuk alatt a nemzeti együttműködés rendszerénél. Korporatívabb, autoriterebb, kevesebb szabadságjogot biztosító – így az állampolgárok számára ellenőrizhetetlenebb és befolyásolhatatlanabb –, és nyilván beláthatatlanabb hülyeségeket eredményező döntésekkel teli rendszert ígérnek. Meg rendet. Aminek már igazán ideje – csak József Attila meg ne tudja, hogy nem a szabadság szüli!

Mindeközben Gy. Ferenc, T. József, K. Gergely, F. Gábor, Sch. András, Sz. Viktor NER-tettestársak – tudomást sem véve arról, hogy a kétharmados törvényeknek és kétharmadosan bebetonozott megbízható NER-társaknak betudhatóan a kiépült pártállami rendszer megváltoztatásához kevés a kormányváltás – kormányváltásra készülve, asztalt verve, elszántan ordítják, hogy „Ejnye, no, ez már igazán nem járja!”, aztán konok és harcos ellenállásukkal orcájukon helyet foglalnak az Orbán Viktor Őfőméltósága kegyelme által számukra biztosított ellenzéki zsámolyokon. Ők a mi Kasztner Rezsőink: jó pénzért kiváltanak egy-egy kicsiny társadalmi csoportot legalább ideiglenesen a megsemmisülésből. Már amennyire és amennyit kimentenek.

A rendszer már olyan szinten nem képes a döntései következményeit előre tisztázni, hogy nemhogy a náci dohányboltokban – Lázár János barátainak és tettestársainak boltjaiban –, a saját klientúrájukat is bajba lökve van ellátáshiány (persze csak ideiglenesen – és őket szánja a fene), akár a hetvenes években, de a közalkalmazottak és köztisztviselők jelentős részének fizetése is késve érkezik meg. Az ellenzék meg még mindig nincs kint az utcán. Akár közösen, akár tisztán, egyedül. De nehezen is tudna: a teljes sajtó hűen szolgálja az összes kormányzati médiahekket.

De a menekültektől megmentjük Európát, hál' Istennek! Akkor jó, ezért akár éhezni is érdemes!

Azt hiszem, a kollektív paranoid téboly látlelete jól kiállítható erről az országról.

Meg a töketlen önsorsrontásé.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.