2015. december 29., kedd

ITT VAN AZ ÖT LEGDURVÁBB KORMÁNYZATI BULLSHit 2015-BŐL

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2015.12.29.


Az idei esztendő bővelkedett olyan elképesztő momentumokban, melyek hallatán bárgyú arccal kérdeztük egymástól, hogy most akkor melyik kontinensen is vagyunk? Esetleg, hogy ébren vagyunk, vagy álmodunk? Ha éppen nem volt mellettünk senki, akkor ránéztünk az óránkra, és azon tépelődtünk, hogy vajon tényleg a 21. század elején járunk-e, vagy az óránk jár rosszul. Szóval, jó lesz, ha gyorsan bemutatjuk 2015. legnagyobb politikai őrületeit, aztán gyorsan elfelejtjük ezt az esztendőt.

1. Adjanak pisimintát az iskolás gyerekek a politikusok és az újságírók! Amikor a Fidesz éppen attól szenvedett, hogy nem talált megfelelő ellenséget magának, akit látványos keretek között (egy kis plakátkampány, nemzeti konzultáció, vezető száron vezetés stb.) legyőzhet, akkor állt elő a párt jolly jokere azzal az ötlettel, hogy védjék meg a magyar polgárokat a drogmaffiától. Nos, Kocsis Máté abszurd ötlete, hogy sárga folyadékkal teli kémcsövekkel rohangáljanak a pedagógusok az iskolák folyosóin, valamint, hogy rábizonyítsa az ellenzéki újságírókra, hogy csak beszívva képesek rosszat írni a kormányról, nem aratott osztatlan sikert. Látva a heves ellenállást, és a Fidesz népszerűségének további rohamos csökkenését, leállt az úgynevezett pisiprojekt, de meg kell jegyeznünk, hogy Kocsis Mátét nem olyan fából faragták, hogy egykönnyen letenne arról, hogy megszerezze néhány kisiskolás és renitens újságíró vizeletmintáját, úgyhogy figyelem, nagyon nézze meg mindenki, hol könnyít magán!

2. Keményen dolgozó magyar emberek. Szerencsére ez az ötlet is olyan gyorsan elhalt, mint Kocsis Máté drogtesztes őrülete. Ennek a bullshitnek Rogán Antal volt az elindítója, ő keverte ugyanis bele minden egyes mondatába a keményen dolgozó magyar embereket, mintha tudná, hogy miről beszél. Ez a jelző egyébként a a brit tory-któl átvett kifejezés, ám annyira ironikus volt hallani fideszes politikusok szájából, hogy a kormányzati kommunikációs stáb rövidesen törölte a sajátjai szótárából. A keményen dolgozó magyarok ugyanis azt látták, hogy ők megszakadnak a munkában, mégis azok jutnak előre, akik nyalakodnak, dörgölőznek, furakodnak előre...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.