2015. december 29., kedd

KINEK LESZ IGAZA?

A HUNVALD-ÜGY BLOG
Szerző: Hunvaldugy
2015.12.29.


És akkor most így az év vége felé csapjunk egy fajsúlyosabbat bele a lecsóba, következzék egy sűrűbb, nehezebb anyag, elsősorban vájtfülű és leginkább elszánt olvasóinknak. (És persze más, író-, olvasó látogatóinknak is az ú.n. Hunvald-ügyről. Ha már, ugye…)

1.) A Kúria írta 2014. július 1-én: Nem kétséges, hogy a két különböző nem jogerős ítélettel elbírált hűtlen kezelés bűntettének minősülő részcselekményei folytatólagos egységet alkotnak, ekként anyagi jogi követelményként egységesen bírálandók el. Ekként a Kúria a Szegedi Ítélőtáblát új eljárásra utasította, ezáltal lehetőséget adva a Hunvald Györggyel szemben folytatott büntetőügyek másodfokú egyesítésére.

2.) A Szegedi Ítélőtábla válasza, 2014 novembere – szerinte nem célszerű az ügyek egyesítése.

3.) A Fővárosi Törvényszék 2015. február 12-én jogerősen felmenti Hunvald Györgyöt folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés vádja alól.

4.) A Szegedi Ítélőtábla 2015. április 24-én elítéli Hunvald Györgyöt folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés vádjában.

5.) 2015. május – a Kúria közzéteszi a 17/2015. sz. büntető elvi határozatot. A büntetőelvi határozatot a Kúria hozott 2014. július 1-én Hunvald György ügyében pervezető végzése alapján hozták. Elvi bírósági határozatot a Kúria akkor ad ki, ha a Kúria ítélkező tanácsa valamely, a társadalom széles körét érintő vagy a közérdek szempontjából kiemelkedő jelentőségű ügyben elvi kérdésekre is kiterjedő határozatot hozott.

6.) 2015 októberében perújítási kérelem Hunvald György ügyében. Alapja a kétszeres eljárás tilalmának (ne bis in idem elve) megsértése, vagyis kétszer hoztak jogerős ítéletet ugyanabban az ügyben...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.