2015. december 4., péntek

KLÍMAVÁLTOZÁS DAVID ATTENBOROUGH, A VILÁG EGYIK LEGISMERTEBB TERMÉSZETTUDÓSA SZERINT

ECOLIFE BLOG

Szerző: Berki Lili


Az elismert tudós példátlannak tartja az összefogást, amely a párizsi klímacsúcs kapcsán létrejött, mégsem biztos abban, hogy minden aktuális problémára megoldás születhet.
Attenborough fenntartásokkal kezeli a konferencia célkitűzéseit, mivel – véleménye szerint - az utóbbi 30 év során, a világ vezetőinek nem sikerült olyan globális méretű konvencióra jutni, amely megoldást jelentett volna az éghajlatváltozással kapcsolatos problémákra. Mégis hisz abban, hogy a mostani kezdeményezés akár eredményt is hozhat.
Sir David meglátása szerint a globális felmelegedés veszélye egyre tisztábban látható jelenség, így elkerülhetetlenné válik, hogy az országok összefogjanak, és közös erővel visszaszorítsák a mindenkit érintő változásokat. 
Elmondása alapján az emberiség történelmében még nem volt arra precedens, hogy az emberek ténylegesen összefogjanak és megegyezésre jussanak egy adott problémát illetően, valamint releváns megoldást találjanak rá. Földünk veszélyeztetett helyzete nem újkeletű dilemma, mi mégis ekként kezeljük. Attenborough álláspontja a témával kapcsolatban inkább a prevenció fontosságát hangsúlyozza, az utolsó pillanatban történő cselekvés helyett. A bolygónk ellen elkövetett bűneink ugyanis nem válnak semmissé egyik percről a másikra...

ITT OLVASHATÓ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.