2015. december 15., kedd

MÁRIA PATYOMKIN-ORSZÁGÁNAK BOLDOG KARÁCSONYA

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG
Szerző: Edgar
2015.12.15.



Kósa szerint minden rendben. 
Nem veszített az ország sokszázezer fiatalt. Nem szakadtak szét családok. Nem akar másik sokszázezer menni, el innen, hogy lehessen jövő.
“Nem igaz, hogy nagyon sok magyar menne ki külföldre dolgozni, a 340 ezerből 110 ezren napi szinten ingáznak. Ráadásul az EU-csatlakozás előtt 220 ezren dolgoztak külföldön.”(Kósa Lajos, 2015. december 14.-i parlamenti felszólalásából)

Igen, így valahogy. Nem igaz és kész, rendben van minden.Nem veszített az ország sokszázezer fiatalt. Nem szakadtak szét családok. Nem akar másik sokszázezer menni, el innen, hogy lehessen jövő.Nem díszítenek karácsonyfát Londonban a Kiskunhalasról érkezett csomagból előszedett szaloncukorral. Nem szomorodik el senki Brightonban a Balassagyarmatról küldött mézeskalács fűszeres-ünnepes-gyermekkort idéző illatától. Nincs egyetlen csepp könny a mákosbejgli emlékétől, amely úgy olvad a szádban és amit anya sütött. Mert tudja, mennyire szereted.Nincs Borsosberényben a konyha sarkában kuporgó asszony, aki azon töpreng: előkeresse-e a karácsonyfa talpat. Mert minek? Kinek? Akiért előkeresné, most nem jöhet… talán majd tavasszal.Nincs Münchenben olyan ember, aki a neten faggatja az anyját: hogyan is kell elkészíteni azt a töltöttkáposztát. Tudod, anyu! Ahogy te szoktad csinálni!Nincs Kecskeméten olyan apa, aki most bánja, amiért nem tanította meg a fiának, hogyan faragja be a fát a talpba. Mert mindig féltette, nehogy elvágja a kezét a kisbaltával az a gyerek. Meg kellett volna tanítani. Majd jövőre, ha haza tud jönni. Ha még lesz rá idő. Talán.Nincs. Boldogság van és egység.
Erős kormány, nemzeti összetartozás van.
Közakarat van, fejlődő középosztály, biztonság, jövő. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.