2015. december 17., csütörtök

SZERBIA A JÖVŐBEN SEM CSATLAKOZIK A NATOHOZ

ARMAGEDDON NYOMÁBAN
Szerző: Andre Lowoa
2015.12.17.


Aleksandra Djurovic, a szerb országgyűlés külügyi bizottságának vezetője kijelentette; Szerbia nem csatlakozik a NATO-hoz, mert a lakosság többsége ellenzi az észak-atlanti szövetséghez történő csatlakozást.
A politikus az orosz-szerb országgyűlési képviselőcsoport találkozóján a legfrissebb közvélemény-kutatások adatait idézve ismételten hangsúlyozta, hogy a szerb lakosság abszolút többsége ellenzi a NATO-tagságot, a kormány pedig a lakosság támogatása nélkül nem fogja a NATO-csatlakozás irányába vezetni az országot. Djurovic elmondása szerint a lakosságnak mindössze 12%-a támogatja a csatlakozást, emiatt Szerbia továbbra is fenntartja a katonai semlegességet.

A képviselőnő egyúttal kifejezte támogatását Oroszország Szíriában folytatott terrorellenes műveletét illetően, és kijelentette, hogy országa támogatja az orosz légierő terrorizmus elleni fellépését. Djurovic emlékeztetett, hogy a szerb nép soha nem fogja támogatni egy olyan ország bombázását, ahol az államfőt legitim módon megválasztották, ezért soha nem fogják támogatni a nyugati koalíció Aszad-kormány elleni agresszióját.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.