2015. december 7., hétfő

VISEGRÁDI ÁLMOK

PUPU BLOGJA

Szerző: PuPu


Orbán Magyarországot már tönkretette, darabokra szaggatta, és most, egy csendes estén, mikor elfelejtette bevenni a kis pirosat, meg a nagy kerek fehéret, hirtelen felismerte magában a világpolitikai kaliberű politikust.
Nekilátott hát az Unió szétcincálásának.
Ehhez persze partnerek kellenének, és ő most úgy csinál, mintha a visegrádi négyek tagországaként Magyarország megtalálta volna természetes szövetségeseit a brüsszeli elnyomás ellen.
Ez egyrészt marhaság, másrészt meg megint csak belpolitikai célokat szolgál.
Csehország nem engedheti meg magának a német gazdaságtól való függés lazulását, Szlovákia hozzánk való viszonya közismert, ha kiderülne, hogy Krisztus magyarul beszélt, akkor az ország kollektíven áttérne az egy igaz hitre.
Lengyelországban lennének vevők az Orbán féle megoldásokra, de már az első lépéseknél kőbe szaladt a kasza - az alkotmánybírák megválasztásának Orbán féle módszerére válaszul alkotmányos válság alakult ki.
A hatalom utcai tüntetésektől tart, és egyáltalán nem biztos, hogy ebben a helyzetben Orbán unióval szembeni hepciáskodásait támogatnák.
De ha támogatnák is, a lengyelek nem politikai következetességükről híresültek el, ők sem voltak képesek soha összefogni - miért pont mostanra javultak volna meg?
A helyzet most olyan, min amikor a róka javaslatot tesz a libának, a kutyának meg a lónak a a gazda elleni összefogásra...


ITT OLVASHATÓ

1 megjegyzés:

  1. Egy kis vodka a lengyeleknek,s annyi,oszt jó napot. Emlékezzetek csak a CÖF invitálására.Mennyien idejöttek ingyen utazás,szállás és a kaja-pia miatt.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.