2016. január 9., szombat

A BRIT OROSZLÁN

PUPU BLOGJA 
Szerző: PuPu
2016.01.08. 


Cameron errefelé járt, Orbán meg örült, mint majom a farkának - végre valaki, aki politikusnak nevezhető és mégis szóbaáll vele.Volt is nagy szerelem, a nyelvespuszi csak azért maradt el, mert a KDNP rossz néven vette volna, ha szeretett miniszterelnökünkről kiderül, hogy nem elég, hogy ugye, de megmég hogyismongyam is...
Ez egy keresztény magyar ember számára, aki tagja a megbonthatatlan pártszövetségnek is, szinte feldolgozhatatlan lenne.
Mindenesetre kiderült, hogy van az a világpolitikai helyzet, melyben a majom és a leopárd békésen elvan egy ketrecben, egy jövőbeli jó nagy lócomb reményében.
A lócombot a laza Unió jelenti, erre fáj a foga mindkettőnek.
Az angoloknak már csak megszokásból is, mert mióta a gyarmatbirodalom szétesett, nincs jobb ötletük, mint a Brit Nemzetközösség volt hajdan, melynek roncsain üldögél a kopott sörényű fenevad és időnként ordít egyet-egyet, de már az üregi nyulat se nagyon érdekli.
Anglia esetében mégcsak érthető is a dolog, ők tudják, hogy mennyire macerás egy államban együtt tartani az íreket meg a skótokat sajátmagukkal, ezért eléggé szkeptikusak a - Nagyurunk szerint - brüsszelista törekvésekkel szemben.
No, meg a hajdani nagyság, ugye, az angol font, továbbá Her Majesty the Queen - a tradíciók meg a világjelentőség, meg minden...
Persze köthetnénk kompromisszumot is az ügyben, tőlem lehetne II. Erzsébet az Unió királynője is, nekem tetszik..


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.