2016. január 20., szerda

A NEMZETI TERROR RENDSZERE

MOST & ITT
Szerző: fsp
2016.01.20.


Terrorveszély van Magyarországon. A fenyegetés, nem kívülről jön, itt van közöttünk. A mi kormányunk az, amely terrorral fenyegeti az országot.
 
Ha a parlament elfogadja a Fidesz-kormány által beterjesztett tervezetet, akkor elég lesz kimondani a varázsigét, hogy terrorveszély, és a kormány parlamenti felhatalmazás nélkül is mindent megtehet. Lezárhatja a határokat, lekapcsolhatja az internetet, lehallgathatja, vagy elhallgattathatja a mobilokat.
Hogy mikor van terrorveszély, azt nagyon egyszerűen meg lehet fogalmazni: akkor, amikor a kormány azt mondja. Még indokolnia sem kell, el kell hinnünk neki.
A középkorban volt már ilyen: rámutattak valakire, hogy boszorkány és a szerencsétlent már vitték is a máglyára. Az ötvenes években pedig, amikor a pártlappal megíratták valakiről, hogy imperialista ügynök, ő lett a nép ellensége. Hazaáruló, kulák, sötétben bujkáló ellenforradalmár.
 
Most nem lesznek máglyák. (A börtönökben nem vagyok annyira biztos.) De azért valószínű, hogy a kormány nem fogja börtönbe zárni az embereket. Fölösleges kiadás lenne, meg sokkal hatásosabb, ha félnek attól, hogy börtönbe zárhatják őket.
 
Aki magyar, tőlünk tart.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.