2016. január 19., kedd

DEUTSCH VÉSZJELZETT, ORBÁN LÉPETT

BEKIÁLTÁS BLOG
Szerző: Kabai Domokos Lajos
2016.01.18.


A legtöbb publicista és kommentelő arra a következtetésre jutott, hogy a sorozás meglebegtetése miatt felerősödő elvándorlástól rémült meg Orbán Viktor. Meg hogy szavazatokat vihet el a Fidesz-től a választásokon.

Először is, bár sokáig tudnám sorolni a miniszterelnök gyengeségeit, de nem gondolom, hogy a rémüldözés közéjük tartozik. Másodszor engedtessék meg egy költői kérdés: „Melyik választás van itt és most napirenden?” Vagyis nekem valami azt súgja, ennél nyomósabb okra volt szükség ahhoz, hogy Orbán Viktor felkeljen a betegágyából és nyilatkozatot tegyen: „Nem lesz kötelező sorkatonai szolgálat Magyarországon”. Hozzá január 17-én, vasárnap, az M1-en a kormányfő azt is értésre adta: Kövér László házelnök (formálisan a főnöke) sem úgy gondolja. Márpedig, ha így van, Kósa Lajos, a kormányzó párt parlamenti frakcióvezetője, meg Simicskó István honvédelmi miniszter (KDNP) is csak lamentál, lamentálgat erről, az ég tudja, mi az ördögnek.
Hogy másutt kell keresgélni, miért tartotta sürgősnek a miniszterelnök a kialakult és az ellenzéki pártok által is szított pourparler mielőbbi berekesztését, arra abból a szövegből lehet következtetni, amit eleve szokatlan módon, a Strasbourgban tanyázó, fideszes európai parlamenti képviselő Deutsch Tamás tett közzé Facebook-oldalán, vasárnap reggel 9 órakor. Tehát órákkal Orbán Viktor megszólalása előtt. Másra nem gondolhatok: beavatottaknak szóló vészjelzés volt a Deutsch-üzenet. Mégpedig azért az internetes csatornán, mert így volt garantálható, hogy – a posztot átvevő és terjesztő más médiumok révén – már ébredés után eljut mindenkihez, aki érti a benne kódolt tartalmat.
Deutschnak az FB-n közzétett szövege szó szerint a következő:

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.