2016. január 11., hétfő

HARMADIK MAGYARORSZÁG

LIBERÁTOR BLOG
Szerző: naphegyi vince
2016.01.10.


Leváltani az orbánista pocsék demokráciát

Az alaptétel az, hogy le kéne váltani Orbán Viktort és az orbánista pocsék demokráciát, méghozzá 2018-ban.  Ezer oka van, de röviden a pocsék demokráciát azért kell leváltani, mert nem akarunk elnyomásban, hazugságokkal etetve élni, nem akarjuk, hogy adónkat, életenergiánkat és jövőnket felzabálja a korrupt Fidesz, a féltudású magyar elit legújabb állampártja. Az Orbán-rezsim leváltásához szorosan kapcsolódó cél az is, hogy az új rendszer megkezdje egy az elmúlt 25 év bármelyik időszakánál jobban működő gazdaság és sikeresebb demokrácia kiépítését. Ez utóbbi kikötésből az is könnyen levezethető, hogy a Jobbik által végrehajtott, de még egy túlzottan MSZP dominanciájú kormányváltás aligha visz közelebb a célok teljesüléséhez, erre sokkal inkább a poszt során felvázolt Harmadik Magyarország pártjai és nekik valamilyen együttműködésük lehet képes, főleg ha az együttműködés egy idővel kiterjed a 2010 előtti baloldal pártjára, pártjaira is.
 
Előre is szólok, a következőkben annak ellenére, hogy törekszem a realistásra, de mégiscsak wishful thinking következik. De hát milyen is lehetne egy jó ellenzéki vízió, ha nem vágyakkal teli?
 
Harmadik Magyarország
 
Magamban Harmadik Magyarországnak szoktam hívni a Fideszen, az MSZP-n és a Jobbikon túli sokszínű politikai világot. Ebbe a Harmadik Magyarországba messze nem tartozik bele minden - a három nevezetten kívüli - politikai csoportosulás, így nem tartoznak bele a kókler pártok, félig-biznisz, félig-vicc pártok.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.