2016. január 18., hétfő

HATALMAS ÖNGÓL A TAXIS BALHÉ: MINTHA POSTÁSOK TÜNTETNÉNEK AZ E-MAIL ELLEN

NYUGATI FÉNY BLOG
Szerző: Első Kézből
2016.01.18.


Csak január közepe van, de a taxisok máris összehozták az év legkínosabb, leggázabb demonstrációját, ami valószínűleg az év öntökönszúrása is egyben.

A taxisok ma reggelre elfoglalták a Deák tér környéki utcákat, hogy tüntessenek aaa.... mi ellen is? Valami kormányzati igazságtalanság ellen? Nem. A benzin rohadt magas jövedékiadó-tartalma ellen? Nem. Azért zárták le a város egyik legforgalmasabb kereszteződését, hogy tüntessenek legnagyobb konkurenciájuk, az Uber ellen.

Az Uber egy okostelefon-applikáció, aminek a segítségével bárki találhat a közelében egy szabad civil sofőrt, aki elviszi őt A-ból B-be. Jellemzően jóval a hivatásos taxisok tarifája alatt. Az Uber lényege, hogy kiiktatja az üzletből a taxitársaságokat, és közvetlenül köti össze a keresletet a kínálattal, vagyis az utasokat a sofőrökkel.

A szolgáltatás egyik legerősebb része a pontozás: utas és sofőr kölcsönösen értékelik egymást. Vagyis ha látom, hogy valamelyik sofőrnek rosszak a pontjai, akkor többet nem utazom vele. Nincs hiénáskodás, nincs átverés: minden a vevő érdekeihez igazodik, mint egy normális piacgazdaságban...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.