2016. január 31., vasárnap

MA ÉJJEL LESZ AZ ÉV LEGPERVERZEBB BULIJA

MAGYAR NARANCS - FEKETE LYUK
Szerző: narancs.hu
2016.01.31.


Ha nem csak idegesít a korrupció, de tenni is szeretnél ellene, akkor ott a helyed.

...minden évben január 31-én, éjfélkor kezdik el feltölteni az országgyűlési képviselők előző évi vagyonnyilatkozatait az Országgyűlés honlapjára. Ezek a sokszor dühítő és/vagy nevetséges, kézzel írt bevallások beszkennelve kerülnek nyilvánosságra, tehát nehezen kereshetők és kezelhetők. A K-Monitor és a Transparency évek óta próbálja elérni, hogy ez ne így legyen, de hiába. Ők viszont ebbe nem törődnek bele, hanem önkéntesek segítségével maguk építenek adatbázist a vagyonnyilatkozatokból, ami később megkönnyíti a korrupciógyanús ügyek feltárását minden párt tagjai között.

"Mutassuk meg a civil összefogás erejét! Mutassuk meg a képviselőknek, hogy egy digitális vagyonnyilatkozat elkészítése nem nagy mutatvány! Hátha jövőre képesek lesznek erre önmaguktól is" - szól a meghívó az éjjel 11-től hajnalig tartó mulatozásra.

Az esemény Facebook-oldalát lásd itt, ahol személyes részvételre és online munkavégzésre is jelentkezhetsz.

ITT OLVASHATÓ

1 megjegyzés:

  1. Mindegyiküknél csak azt kellene meghagyni, amit bevallottak! A többit szét kellene osztani a szegények között. Legyen szó földbirtokról, szőlőről, bányáról, stadionról, kégliről, kocsiról, bankbetétről, fociakadémiáról... A strómanokat meg le kellene csukni, mint az orrgazdákat. Előrelátóan el kellene kezdeni EU támogatással új börtönöket építeni.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.