2016. január 12., kedd

MI LESZ VELÜNK ORVOSOK NÉLKÜL

PRAXIS BLOG
Szerző: Praxis blog
2016.01.12.


Tisztelt Praxis blog!
 
Első felindulásomban írom ezt a posztot, kérem nézzék el nekem, ha nehezen követhető. Megpróbálom röviden (és érthetően) leírni a véleményem, elnézést, ha a szakszavakat helytelenül írom. A posztban idézek a zárójelentésekből is.
 
Pár perce olvastam Index címlapon, hogy Budapest legjobb kórházában tömegesen mondtak fel az altatóorvosok, nyolcból - hat! Közülük ketten személyes ismerőseim is voltak. Túlzás nélkül állíthatom, hogy nekik is (természetesen az ITO-n dolgozó többi orvosnak, és a nővéreknek) köszönhetjük a férjem (64 éves) életét. A nehéz körülmények ellenére is maximálisan megtettek mindent az osztályon kezelt betegekért.
 
Férjem itthoni rosszullét után igen súlyos állapotban (zárójelentésből ollózva: súlyos légzési elégtelenség, hypoxia okozta tudatzavar) került be a Szent Imre Kórház Sürgősségi osztályára 2015 áprilisában. Ügyeletes háziorvos kérte a mentőt (a mentők küldték ki, előbb őket hívtam). Kb. 20 perc telt el a hívás, és a kórházba érkezés között. Valószínű az is számított, hogy a lakásunkhoz igen közel van a körzet talán egyetlen mentőállomása, éppen volt is benn kocsi, és a háziorvosi ügyelet is...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.