2016. január 18., hétfő

MIÉRT ÉPPEN MOST?

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.01.18.


Nem hiszek én abban, hogy a dologok a politikában véletlenszerűen történnek, abban még kevésbé, hogy az időzítésük véletlenszerű.
Így aztán abban sem hiszek, hogy a szükségállapot-törvény úgy pattant ki a Vezér bölcs fejéből, mint Zeusz fejéből Pallasz Athéné.

Már csak azért sem, mert az ominózus esetet megelőzte egy kalapácsütés, melyet Hephaisztosz gyógyászati célból mért a fejfájós Zeusz fejére, és jelen esetben- sajnos - még senki sem ütötte meg kalapáccsal a Szent Fejet, mely nem most lett ütődött, hanem gyárilag ilyen.

Maga az ötlet érthető, hiszen igen slampos puccs az, amelyik befejezetlen, márpedig ezt a NER szelleme nem engedheti meg eluralkodni az országon, nix slamperáj, minden elvágólag, esetleg a torkok is.
A szükségállapot attól szükségállapot, hogy szükséges, merthogy a nép teljességgel kiszámíthatatlan.
Van, amikor egy pillanat alatt megbolondul, és ha ilyenkor nincs kéznél a megfelelő eszköz, akkor akár gond is lehet.
A maffia nem szokott semmit a véletlenre bízni, felkészülten várja az eseményeklet, melyek egy részét önkiszolgáló módon szokta generálni, lásd a menekültek ügyét.
 
Szóval, az nem lepett meg, hogy Orbán a szükségét végzi, ami itt igazán érdekes, az az időpont.

Miért éppen most jutott eszébe ez az attrakció, mellyel bevégezheti a Nagy Művet, a Nemzeti Tébolyda kiterjesztését minden magyar állampolgárra.
Ha bevezeti, márpedig a tervezet szerint ez csak elhatározás kérdése - és az elhatározásokat egyszemélyben ő szokta hozni -, az élet jelentősen leegyszerűsödik, nix ugribugri, teljességgel szabad ország leszünk, ahol szabad emberek azt csinálnak, amit szabad.
 
Azon azért kissé csodálkozom, hogy az ellenzéki politikusok (mínusz Bokros) ilyen engedelmesen ballagnak a vágóhíd felé, hiszen ha megszavazzák a törvényt - és miért ne szavaznák meg, hiszen senki sem ajánlotta, hogy ezért többet fizetne - akkor igen rövid hír számol majd be arról, hogy migránstámogatás gyanújával őrizetbe vették Gy. Ferenc vállalkozót, aki szökési kísérlet közben életét vesztette.
A szükségállapot azért is jó, mert ilyenkor ellenségeinken kívül lazán meg lehet szabadulni kényelmetlenné vált volt és jelenlegi barátainktól, meg le lehet csippenteni a fejét annak, aki túl nagyra nőtt...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.