2016. január 23., szombat

MTA TUDÓS AKADÉMIKUSAI KONTRA MNB UNORTODOX LAKÁJDOKTORAI

HÍRHATÁR BLOG
Szerző: Adorján György
2016.01.23.


Naná, hogy nem támogatok semmilyen önkényes, a közgazdaság alapjait is felrúgó unortodox lépéseket, illiberális államépítő háttérrel, Európa csak addig jó, míg fejős tehénként használhatjuk szándékú politikai magatartással.

Én az MTA akadémikusainak hiszek! És az előítéletesek, a nagy nemzeti együttműködési rendszerbe habarodottak, a bukott baloldalt hirdetők, a nemzeti hitvallást az emberi méltóság elé helyezők, az illiberális államot építők és az őket ajnározók, vajon kiben hisznek?

Az Európát fejőstehénnek nézők, de alapvető értékeit csak színleg elfogadók, a harmadik évezred elején a nemzetállamiságot, a globális világ által kikényszerített egymásrautaltság ellenére mindenek felettinek tartók, vajon miben hisznek? Tán azt hiszik, hogy a tudomány, a kultúra és a sport, valamint a történelmi múlt ápolásán kívül létezhet még nemzetállami okoskodás a politika és a gazdaság területén is anélkül, hogy ne kellene alkalmazkodnunk másokhoz, adottságaink nyújtotta erőnkhöz képest?!

Ezek a gondolatok jutottak eszembe, amikor elolvastam a szűkös híradásokat az MTA akadémikusainak állásfoglalásáról az MNB viselt dolgaival kapcsolatban, melynek lényege az volt, hogy az MNB oktatási programját senki nem védte, többen sürgették, hogy ki kell állni azzal, hogy amit Matolcsy csinál, az lopás és a közgazdaságtan prostitúciója.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.