2016. január 28., csütörtök

NEMZETKÖZI BABÉROKRA TÖR ORBÁN

BEKIÁLTÁS BLOG
Szerző: Kabai Domokos Lajos
2016.01.28.


Ujjongó hangok kísérik, valahányszor felröppen egy hír Angela Merkel helyzetének gyöngüléséről. Magyarországon is elégedett kommentelők konstatálják, ha valahol megjelenik, hogy csökken a német kancellár népszerűségi mutatója.

A Magyar Nemzetben Lukács Csaba ismerteti, hogy „46-ról 60 százalékra ugrott azoknak az aránya, akik szerint Németország nem tud megbirkózni a menekültáradattal. A kancellár menekültügyi tevékenységével elégedetlenek aránya 56 százalékra emelkedett (decemberben ez még csak 49 százalék volt), és ma már csak a megkérdezettek kevesebb, mint 40 százaléka gondolja azt, hogy a politikus jól végzi a dolgát ebben a vonatkozásban”.

Egyre többen céloznak arra, hogy hamarosan véget érhet a Merkel-korszak. A Népszabadságnak adott január 28-ai interjúban egy német politológus, Ulrike Guéro mondja: „vezető politikusok gyakran a szívüknek kedves dolgokba buknak bele. Így volt ez két szociáldemokrata kancellárral: a néhai Helmut Schmidttel, majd Gerhard Schröderrel. Az biztos, hogy a populista és bevándorlás ellenes Alternative für Deutschland (AfD) komoly probléma, a felmérésekben a harmadik legerősebb párttá lépett elő, a CDU-nak előbb-utóbb döntenie kell, hogy bármilyen szinten is koalícióra lép-e velük”...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.