2016. január 12., kedd

SZÁZADVÉG: CSAK EGY PÉNZMOSODA:

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.01.16.


Az a gyakorlat, hogy a mindenkori kormány külsős tanácsadókat is alkalmaz nem új keletű. Az Orbán-kormány azonban soha nem látott mennyiségű feladatot bíz a csak agytrösztjeként emlegetett Századvég-csoportra. 2010 óta összesen körülbelül 16 milliárd forint értékben írtak tanulmányokat, stratégiákat, készítettek kutatásokat elsősorban a Miniszterelnökség és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából.

Azt, hogy ennyi (köz)pénzért milyen munkát végeztek, egyelőre nem tudni. Ha minden jól megy és Lázár János is tartja ezúttal a szavát, egy részüket hamarosan megismerhetjük. A Kúria ugyanis úgy döntött, hogy a Miniszterelnökség kénytelen kiadni azokat a 4 milliárd forintért rendelt tanulmányokat, amelyek elkészítését a Századvég és a Strategopolis konzorciumban nyert el még 2011-ben. Az biztos, hogy érdekes anyagokról lehet szó: a kormány mindent megtett annak érdekében, hogy titkosak maradhassanak. (A Miniszterelnökség most is csúszásban van, a Kúria ugyanis 2015. november 25-én 30 napos határidőt szabott a szóban forgó tanulmányok kiadására, ez azonban a mai napig nem történt meg.)

Bár a nagy nehezen kiperelt tanulmányok korántsem fedik le az elmúlt évek kormányzati megrendeléseit, az talán kiderül majd belőlük, hogy történt-e bűncselekmény a kormányzati megbízásokkal kistafírozott cégnél. Választ kaphatunk arra a kérdésre is, hogy igazat mondott-e Mellár Tamás 2014. október 31-én. A Századvég volt kutatási igazgatója szerint is az egész hely egy pénzmosoda...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.