2016. január 18., hétfő

SZEGÉNY EMBERT MÉG A KORMÁNY IS HÚZZA

CSEPELIEK BLOGJA
Szerző: FSP
2016.0118.


Szórakozik a kormány a szegényekkel. Azt mondja nekik, hogy nincsenek annyian, ahányan vannak. Nem tetszett ugyanis a kormánynak, hogy a statisztikák szerint Magyarországon mintegy négymillió ember számít szegénynek, ezért lépett. (Kis lépés a szegényeknek, nagy lépés a statisztikának).
Kétmillió szegényt tüntet el a kormány. Nem toloncolja ki őket az országból, szegény honfitársaink továbbra is itt élnek majd közöttünk, de hivatalosan nem számítanak majd szegénynek.
Gazdagnak sem számítanak persze: akárcsak eddig, ezután sem számítanak semminek.
Mostantól a kormány dönti el, hogy ki a szegény. Az új statisztikai időszámítás szerint az számít majd szegénynek, aki éhezik. Idáig az is szegény volt, akinek nem volt annyi pénze, hogy emberhez méltó életet éljen: nem tudott fűteni, moziba járni, gyermekének rendes ruhát venni.
Mostantól ez is másként lesz, mert
a kormány nem szereti, ha a szegény emberekkel Dunát lehet rekeszteni. Fáj neki a szegénység, mert szociálisan annyira érzékeny, hogy még a vasárnapi boltbezárást is elrendelte: nehogy még a mostaninál is rosszabb legyen azoknak, akik vasárnap (sem) tudnak vásárolni...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.