2016. január 27., szerda

UNGVÁRY KRISZTIÁN ORBÁN ZSOLDJÁBAN

KANADAI MAGYAR HÍRLAP
Szerző: Kertész Ákos
2016.01.25.


Soros György szerint Orbán a Horthy Magyarországát akarja visszaállítani, és örülnünk kell, hogy ő is kimondja, amit mi például az Amerikai Népszavában már régen mondogatunk, mert Soros György hangja helyzeténél fogva messzebbre hallatszik el, mint a miénk. Én legutóbb éppen ugyanott, az Amerikai Népszavában, Az újjászülető Horthy kultusz és a zsidók című dolgozatomban még arra is fölhívtam a figyelmet, hogy az egész Horthy kultuszt néhai Antall József kezdte, Orbán csak fölkapta, mint céljainak megfelelő ideát, és továbbvitte a klerikál-nacionalizmusra, a minden másság gyűlöletére és az alattvalói magatartásra történelmileg hajlamos magyar lakosság lelkes asszisztálása mellett. Antall látta úgy, hogy a második világháborús vereség és a szovjet megszállás a Horthy-féle úri (gentleman-like) Magyarországot „függesztette föl ideiglenesen”; a szovjet csapatok kivonulásával ránk virradó rendszerváltás tehát (folytonossági alapon) ennek a restaurálására ad lehetőséget. (És nem arra, hogy az ország csatlakozzon végre a mainstream-hez, a főáramhoz, a világ élvonalához.)

A Horthy rezsim újjáélesztését tehát nem is Orbán találta ki, de a megvalósításához ő tudott lehetőséget teremteni minden magyarok megelégedésére. A nemzet végre önmagára talált.
És Kaczinski vezetésével végre a lengyel nemzet is önmagára talált, amennyiben most helyreállítja a Piłsudski féle klerikál-nacionalista, vastagon antiszemita, félfeudális úri Lengyelországot.

Helyreáll tehát a világ rendje, mely legutóbb a két világháború között volt teljes!
Európát most úgyis lefoglalja a menekült áradat okozta válság és a dzsihádista terrorveszély, Brüsszel nem tud odafigyelni a keleti végekre: szabad a vásár!

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.