2016. február 1., hétfő

A HAZÁMON KÍVÜL KERESSEK LEHETŐSÉGET?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Zsuzsa
2016.02.01.

Egy értelmiségi egyedülálló anyuka álláskeresési útvesztői – akár ez is lehetne a címe a mai posztnak, melynek szerzője, Zsuzsa mostanra jutott el odáig, hogy nem marad más lehetősége, mint külföldön megpróbálni boldogulni. Lássuk, hogyan jutott el eddig a pontig!
„Alapinformáció: három szakmám (1 középfokú + 2 felsőfokú képesítés) + egy diplomám van, az angolt tárgyalóképes szinten beszélem, és még van két másik nyelv alapfokon, valamint már 40 fölött vagyok, azaz lassan „értéktelen a munkaerőpiacon”.
Folyamatosan a túlképzettségem és kimondatlanul a korom és az ebből adódó tapasztalatom a gátja a 3 hónapnál hosszabb időre való elhelyezkedésnek, illetve még közrejátszik a munkahelyi etikáról alkotott véleményem is, mint egyedülálló anyuka.
2012 februárjáig folyamatos munkaviszonyban voltam - a cégtől csoportos leépítés keretében váltam el, mez volt az első találkozásom a munkanélküliség, álláskeresés mizériájával!
Sajnos egybeesett a (most már volt) férjem elköltözésével és a válóperrel. Nem volt egyszerű időszak, közben még a főiskolai tanulmányaimat is folytattam – és egyedül neveltem tovább tini lányomat.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.