2016. február 29., hétfő

A KAPITÁNYSÁG SZERINT MINDEN RENDBEN A RENDŐR LEVÁLÓ TALPÚ BAKANCSÁVAL

VASTAGBŐR
Szerző: vendegblgr
2016,02,29.


Ragasztgatott talpú bakancsban dolgozta végig a menekültválságot egy rendőr, aki névtelenséget kérve panaszkodott erről. Mesélt arról is, hogy a ruházati hiányosságok miatt előfordul, hogy a kifakult régi pólók viselését a parancsnok nem engedélyezi, ilyenkor egymástól kérik a ruhadarabot, hogy szolgálatba állhassanak. A kapitányság szerint viszont nincs semmi gond.
Évente kétszer le kell adni, hogy kinek, milyen méretű bevetési egyenruhára – pólóra, kabátra, zubbonyra, nadrágra és bakancsra – van szüksége, de hiába, mert azokat három-négy éve ő és több kollégája nem kapták meg. Erről számolt be egy vidéki kis rendőr, persze parancsnokai retorziójától tartva névtelenséget kérve. Kilétéről csak annyit árult el, hogy az elmúlt évben az egyik déli határmegye kis rendőreként hajtott végre migrációs feladatokat. Tavaly nyáron, amikor fokozódott a helyzet, és várható volt, hogy még több elfoglaltságuk lesz a határon, amire nem árt mindennel, így a ruházattal is felkészülni, ismét méretleadásra kérték őket.
Amikor megjött a bevetési, csalódott volt, mert a ruhák kiosztásánál az átlagos méretű egyenruhák, amire neki is szüksége lett volna, már a tizedik, tizenötödik embernél elfogytak. Emberünknek a következő méretekből maradt választék a turkáló butik hangulatára emlékeztető ruhaosztáson: XS-es és XXXL-es póló, valamint 39-es méretű bakancs. Nem vitt haza egyik méretből sem.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.