2016. február 15., hétfő

B-TERV

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.02.15.


Emberek, sz@rban vagyunk!
Miután köztudomásúlag ott állunk a szakadék szélén és csak az uniós lélegeztetőgép tart életben bennünket,  a Lángeszű azt mondta: az elmúlt években stabilizálódó gazdasági eredményekre építve idén a cél, hogy mindenki léphessen egyet előre.
Mit mondjak, ragyogó kilátások.
Persze sokan nem érzik ezt, mert úgy vannak vele, mint a felhőkarcolóból kihajított ember, akinek a hatvanadik emelet táján kikiabálnak: Hogy vagy? - Mééééééééééég jóóóóóóóóóól!
A differencia annyi, hogy ő tudja, hogy zuhan, a magyar középosztály jelentős része meg úgy érzi, hogy szárnyal.
Persze eljön majd az idő, amikor személyesen is megtapasztalhatja, hogy mi a differencia a szárnyalás és a sz@rnyalás közott, de ezzel nem számol, mert egyrészt úgy gondolja, hogy őt nem fogja a golyó, másrészt meg tudja, hogy elég nagyon akarni, és máris ott az eredmény - ezt a tézisét naponta teszteli a külön erre a célra a lakásába telepített labor porcelánedényében...
Hát mit mondjak, nem lesz jó dolga, merthogy a mai szegények számára a nyomor természetes állapot, megvannak a sajátos technikáik a túlélésre, mondhatnám, ők a földszintről már nem eshetnek sehova, de aki a másodikon lakik, annak azért kockázatos a dolomitkockákkal kirakott udvarra esni.


Recseg-ropog ez az egész hóbelevanc, a Világ Esze meg nagypolitizál, megoldja Európa problémáit, felkészül Amerika.


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.