2016. február 25., csütörtök

EZ A NÉGY MÁSODPERC 26 ÉVET ÖLHET MEG

POLIPRAKTIKA
Szerző: Herczeg Sándor
2016.02.25.


A mai nap legnagyobb trollkodása  a „közügyek iránt érdeklődő, független magánszemély” meghatározás, amelyet a népszavazási kérdését szabálytalannak tűnő becsúszással érvényesítő Erdősi Lászlóné állított önmagáról. Az ilyenért egy normális publikum piros lapot adna neki, ha már bíró nincs a pályán, aki felmutathatná.

Tegyük félre azt a nyilvánvalónak látszó mellébeszélést, amelyet az ügyben a politika iránt már hajnalban igen élénk aktivitást mutató Erdősiné folytat. Helyette nézzük meg, hogy egyáltalán milyen kérdést kíván a népfelség elé vinni.

"Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek - a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény szerint – továbbra is zárva tartsanak vasárnap?"

Remélem, hogy feltűnt: hősünk egy már érvényben lévő törvényt kíván megerősíttetni egy népszavazáson, aminek nagyjából annyi értelme van, mint Rákosi Mátyás idejében az Országgyűlésnek. Az, hogy egy raklap kopasz fiatal versenyző – akikről egyébként lerítt a politikai tudásszomj és a közéleti kérdések megoldása iránti olthatatlan vágy – gáláns lovagként segítette a hölgyet állampolgári jogának gyakorlásában, leginkább komikus lenne, ha nem számítana tragédiának...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.