2016. február 21., vasárnap

HELYREIGAZÍTÁS

A NYOMOR SZÉLE BLOG
Szerző: L.Ritók Nóra
2016.02.21.


A héten írtam egy cikket. Elismerem, kicsit talán cinikusabb hangvételű volt a tőlem megszokottnál, a „Klinghammer egyszerű befőttje” címet adtam neki, le is közölték a HVG véleményrovatában, sok egyetértő visszajelzést kaptam utána.

A cikk egy riport alapján készült, igen, az alapján, ami a „kockásinges” tiltakozást elindította, és azért írtam, mert úgy éreztem, az a rész, amiben olyan egyszerű hasonlattal indokolja az elkülönített oktatás szükségességét, hogy olyan ez, mint a befőtt, ahol „2-3 rossz szem az egész üveget elronthatja”, nem kapott elég hangsúlyt a riportról megjelenő kritikákban, elemzésekben.
Az írásban, a témáról való kormányzati hangok kapcsán röviden megemlítettem még két megnyilatkozást, Balog Zoltántól, és Kósa Lajostól is, azért, hogy időben és stílusában elhelyezzem Klinghammer István megközelítését is.
Aztán nem várt fordulat következett. Telefonos és emailes megkeresést is kaptam az EMMI-ből, amiből kiderült, gond van vele. Nem a teljes cikket kifogásolták, hanem csak a „szeretetteljes szegregáció” kifejezéssel kapcsolatban merült fel probléma: „Hol s mikor hallotta ezt a kifejezést Miniszter úr megnyilatkozásaként? Nem hallhatta, hiszen ő sohasem mondott ilyet.”… „Arra kérjük Önt, maradjunk partnerek, s mindkét fél számára terhes és időigényes procedúrák helyett vonja vissza állítását, vagy kérjen ugyanott elnézést a leírtak miatt.”- írták, jelezve az is, hogy ilyen esetekben perre viszik az ügyet...

ITT OLVASHATÓ

2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.