2016. február 27., szombat

ÍGY FÉLEMLÍTI MEG A KORMÁNY A PEDAGÓGUSOKAT A "NEM LESZEK SULIBAN" TILTAKOZÁSOK ELŐTT

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVÁTHNÓRA
2016.02.27.


Érdekes levelet kapott kézhez egy pedagógus, péntek este 9-kor. Az iskolája igazgatója küldte, egyrészt figyelmeztetve benne őt is, és minden kedves tantestületi tagot is arra, ha február 29-én esetleg előfordulhat olyan, hogy néhány gyerek nem megy be az iskolába. Ámde az igazgató arra is felhívta a figyelmet: ha ilyesmi történik, az osztályfőnökök dolga lesz, hogy ezt lepapírozzák. Bár nem írta mellé, hogy ő mossa kezeit, csatolt egy levelet, mintegy indoklásként, a sajátja mellé.

A levél tárgya: a 2016. február 29-ei tanítási nap kapcsán kialakult helyzet kezelése

Feladója pedig nem más, mint Sipos Imre. Hogy ki ő? Nos, Sipos Imre a köznevelésért felelős helyettes államtitkár, ha valakinek nem jutna elsőre eszébe. Legutóbb nagyjából 2013 magasságában hallottunk róla bármi érdemit, ekkor nevezték ki erre a posztra.

Most viszont valami nagyon is lényegeset közölt hirtelen kelt levelében Sipos. Azt, hogy február 29-e tanítási nap. „A tanítás nélküli munkanapokat a nevelési-oktatási intézmény éves munkatervében kell meghatározni, attól jogszerűen eltérni nem lehet.” Sipos amolyan „tudd, hogy értsd” módon megfogalmazza azt is: nem lehet rendkívüli szünetet elrendelni, a tanároknak tanítani kell, az iskolának gondoskodni a gyerekek felügyeletéről. Természetesen a szülők a házirendben foglaltak szerint igazolhatják a hiányzásokat. (Baljós kacsintás…)

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.