2016. február 23., kedd

KINCSKERESŐ KOCKÁS ING

POSZT ITT - HÍR24
Szerző: Gerlóczy Márton
2016.02.22.

Ha csak egyszer olyant mondasz is, ami nem igaz, a kockás ing  tündér tüstént olyan hosszúra ráncigálja a füledet, hogy legyezheted vele magadat. Hát mered-e vállalni a kockás inget?

– No látod. Hát akkor török volt a kincses szellem is, azért lakott lámpában. A magyar gyereknek a tündérje kockás ingben lakik.
Szemem-szám elállt csudálkozásomban, hogy én ezt eddig föl nem értem ésszel!
– Persze, nem minden kockás ingben lakik tündér, csak a csoda kockás ingben. Az is csak azon segít, aki tud vele bánni. Persze sok fortélya van, de én mindnyájára megtaníthatlak, ha akarod.
Olyant kukorékoltam örömömben, mintha én volnék a fekete kakas.
– Megállj, hékám! – fenyegetett meg apám a gyűszűs ujjával. – Erről a világon senkinek sem szabad tudni. Még szülédnek se szólj róla. Mihelyt valaki megtudja, hogy a kockás inged kincses, rögtön elveszti az erejét. Érted-e?
– Értem, édesapám.
– No, ez az egyik. A másik az, hogy míg te vagy a kockás ing  gazdája, addig mindig igazat kell mondani. Ezt különösen javallom, mert ha csak egyszer olyant mondasz is, ami nem igaz, a kockás ing  tündér tüstént olyan hosszúra ráncigálja a füledet, hogy legyezheted vele magadat. Hát mered-e vállalni a kockás inget?
– Merem, édesapám.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.