2016. február 1., hétfő

ORBÁN-MUSSOLINI PÁRHUZAMOK A BERKELEY KALIFORNIAI EGYETEMEN

HUPPA.HU
Szertő: Tismaneanu és Stan
2016.02.01.

A Hungarian Free Press című online újság, amelyet a kanadai Presszo Media cég ad ki, „Orbán-Mussolini párhuzamok a Berkeley Kaliforniai Egyetemen” címmel közölte Lázár György cikkét.
Orbán Viktor Magyarországa népszerű szemináriumtéma lett az észak-amerikai egyetemeken; számos beszélgetés és cikk elemzi az ország hirtelen tekintélyelvű fordulatát.
Január 21-én Vladimir Tismaneanu és Marius Stan tartott pódiumbeszélgetést a Kaliforniai Egyetemen, Berkeleyben „Orbánizmus, putyinizmus és az új támadás a liberális demokrácia ellen” címmel.
Tismaneanu a politológia professzora és a Maryland Egyetem Posztkommunista társadalmak kutatásával foglalkozó központjának igazgatója, míg Stan a Wilson Központ Román Kultúra Intézetének kutatója. A 64 éves Tismaneanu professzort jól ismerik az Egyesült Államokban. Korábban egy elnöki bizottság élén állt, és számos könyvet is publikált. Ion Pacepa, a kommunista Románia titkosrendőrsége, a Securitate volt tábornoka, aki később az Egyesült Államokba menekült, azt írta, hogy Tismaneanu „A  jelen tökéletes politikai elemzője, mert mind a nácizmus, mind a kommunizmus hagyatékának alapos ismeretekkel rendelkező szakértője”.
ITT OLVASHATÓ







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.