2016. február 23., kedd

STURMABTEILUNG

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.02.23.


Általában a rövidítését ismerjük - SA volt a hajdani Harmadik Birodalomban - a pontos szerepét általában nem, vagy csak nagyon kevesek ismerik.
Inkább a Hitler testőrségéből kinőtt SS rémtettei közismertek, pedig a nácizmus alapjait az SA rakta le a weimari Németországban, melyre oly kísértetiesen emlékeztet Orbán Magyarországa.
Rohamcsapat - ez a magyar fordítás, és egy félkatonai alakulatot takart a megnevezés, mely a nyílt erőszakot állította tevékenysége középpontjába, jóllehet a nácik hatalomrajutásáig nem volt köze az állami erőszakszervezetekhez, csak az utcai verekedésekhez.

Aztán persze belelendültek, és az állam nevében is csépelték a népet, a kommunistákat, szociáldemokratákat, a zsidókat, meg még akik arra jártak, éppencsak a homoszexuálisokat nem, merthogy a szervezet vezetője maga is homoszexuális volt, mígcsak barátja és elvtársa, Adolf le nem mészárolta az SS segítségével az egész vezérkart, Ernst Röhmmel az élen.
Persze addigra már rengeteg ember megszenvedte a létüket, de világgá csak a világháború után küldték őket, pártjukkal és az SS-el egy koszból.
Ahol nácizmus vagy fasizmus van, ott paramilitáris szervezetek is vannak.



ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.