2016. március 27., vasárnap

6 MILLIÁRD FORINTÉRT BŐVÍTIK A LUDOVIKA CAMPUST

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: ErdélyiK
2016.03.27.


A Nemzeti Közszolgálati Egyetem tenderét a Magyar Építő Zrt. nyerte. A céget tavaly vásárolta meg a Körösaszfalt Zrt., az új Közgépnek nevezett Duna Aszfalt Zrt. érdekeltsége.
A Nemzeti Közszolgálati Egyetemet (NKE) 2011-ben alapította a kormány a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem., a Rendőrtiszti Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetemből kiváló Közigazgatás-tudományi Kar összevonásával. Az NKE az érintett intézmények jogutódjaként 2012 elején kezdte meg működését.
2012 májusában született döntés arról, hogy a Ludovika történelmi épületegyüttesét újjáépítik, és az egyetem valamennyi létesítményét itt helyezik el. A projektet egy kormányrendelet nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította, melyre először 4,5 milliárd forint költségvetési forrást különítettek el, majd tavaly nyáron kiderült, hogy a következő három évben további bruttó 30 milliárdból fejlesztik a Ludovika Campust.
A Magyar Közlöny 2015. július 23-i számában megjelent kormányhatározat szerint a fejlesztés keretében el kell készülnie egy új oktatási épületnek, a rendészettudományi kar kollégiumának és speciális képzési épületének is. Lesznek sportlétesítmények, hallgatói központ, a Ludovika Szárnyépülethez csatlakozó vívóterem, továbbá megvalósul az Orczy-park felújítása, ahol lesz lovarda, istálló és egyéb lovas létesítmények, amelyek később kapcsolódni tudnak a Népligethez.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.