2016. március 27., vasárnap

GODOT MEGVÁR

ÖRÜLÜNK, VINCENT? BLOG
Szerző: jotunder
2016.03.27.


...A Katona idegen test volt a Kádár-rezsimben, és most egyre inkább idegen testté válik az Orbán-rezsimben is, ahogy persze én is az vagyok már elég régen. Ehhez az országhoz nekem a családomon kívül szinte már csak a színházakhoz és a matematikához van közöm. 

Beckett nem nagyon segített a rendezőknek abban, hogyan interpretálják a Godot-t, hogy mégis kicsoda Didi és Gogo, Pozzo és Lucky, mit keresnek az országút mellett a magányos fa alatt. Ki áll ki felett, ki kinek az ura, szolgája, mi ad értelmet az életüknek, mit várnak Godot-tól, aki vélhetően mindennap ugyanakkor üzeni meg nekik, hogy mégsem jön, de holnap biztos, és akkor érdemes holnap is eljönni a magányos fához, ha másért nem, hogy felakasszuk magunkat rá.  

A pártállami sajtó a Bajnok miatt hörög. A Köpenyben a hajós Michele felesége Giorgetta szeret bele egy Luigi nevű rakodómunkásba, Pintér darabjában pedig egy korrupt polgármester felesége szeret bele egy kick-box bajnoknőbe. Igen, nőbe, és igen egy polgármester, és igen, a Blikk is megírta, és igen, ki nem szarja le. Pintér azért bosszantó mert tehetséges, de tegnap is az volt, és holnap is az lesz. Ez a rezsim a tehetségtelenségre épül, a szaremberekre, akikre mindig van kereslet, tehát nyilván nem bírják a Pintért, a Katonát, mindent, ami nem olyan, mint ők...

ITT OLVASHATÓ  

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.