2016. március 15., kedd

GYALÁZÓPACSIRTÁK

B-IRODALOM BLOG
Szerző: szepessy.vivien
2016.03.15.


Őshonos fajta. A rendszerváltás előtti ~k populációját szigorú korlátok között szabályozták, ám azóta felszabadult a frusztráció. Amikor minden oroszok bábja kormányzott, kötelező volt az elfogultság, ma pedig muszáj. Ez alól kevesen vonhatják ki magukat, álljanak bárhol. Nyilván nincsenek tisztában vele, esztétikusabb, ha az élvezettől torzul el az arcuk, nem a gyűlölettől. 

Néha úgy érezzük nincs olyan zuga az országnak, ahova ne érne el a kezük. A helyzet reménytelen, de nem szabad komolyan venni. A geg babája az okoskodás. Kifogyhatatlan humorforrást jelentenek ők a XXI. század gegmenjeinek. S már azt hittük, a Főbáb halálával meghalt a kabaré! Ugyan már, hisz még a cenzúra is feltámadt!
De vajon honnan jöttek ők? Amikor ezt kutatjuk, rá kell jönnünk, a rájuk vonatkozó eredetmonda valahogy nem maradt fenn. Nem kerülünk közelebb hozzájuk a múltat tanulmányozva sem, hisz mára kiviláglott, akkoriban mindenki ifjú volt és bohó. Legfeljebb az új demokrácia genezisénél matathatunk. Abban az időszakban egymillió pici krisztus osztotta az igazságot. S hogy ne sértsünk meg senkit, az Anarchista Újság számaiból idézünk. Így egészen biztosan nem ismer senki magára, sem a stílust, sem a mondanivalót illetően...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.