2016. március 12., szombat

HÁBORODJATOK FEL!

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.03.12.


Egy ismerősöm, amikor belinkeltem neki a cikket arról, miként hamisította meg a közmédia Pukli István mondatait, ennyit mondott: „csak a szokásos”. Nincs veszélyesebb, ha a közöny, a nemtörődömség lesz az úr. Ha megszokjuk a hazugságot, a lopást, a csalást, akkor mindig, minden korban azok nyernek, akik lopnak, csalnak, hazudnak.

Ma Magyarországon nem csak az a kérdés, hogy elkergetjük-e Orbán Viktorékat, hanem az is, visszaszerezzük-e a felháborodás jogát a mindenkori kormánnyal szemben. Mert a felháborodás maga a nép kontrollja a hatalommal szemben.

Nem véletlen, hogy Orbánék arra játszanak, a polgárok megunják, összevesznek, vagy megszokottá válik számukra, hogy folyamatosan durvább és durvább lépéseket tesz a hatalom. Így képesek arra, hogy úgy emeljék a tétet, hogy se időnk, se kedvünk ne legyen foglalkozni a politikával. Mert csupán attól félnek, hogy valahol, valamikor, valahogy összeáll a felháborodás, a népharag, és ha nem is söpri el őket, meggyengíti annyira, hogy a végén elbukjanak.

És lenne okunk felháborodni, mert a közpénz, ami elveszti közpénz jellegét, a mi verejtékkel elvégzett munkánk gyümölcse. Amit nemcsak ellopnak, hanem egyre kevesebbet hajlandóak belőle arra fordítani, amire szántuk: a közjóra, a közösség ügyeinek intézésre, oktatásra, egészségügyre, parkokra, játszóterekre, a szegényebbek megsegítésére, a szegénységből való kitörésük lehetővé tételére...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.