2016. március 10., csütörtök

HÁT AKKOR ITT FOGUNK ÉLNI, AZ ÖRÖK MIGRÁCIÓS VÁLSÁGHELYZETBEN

MAGYAR NARANCS ONLINE - HÍRNARANCS
Szerző: narancs.hu
2016.03.09.


Jókor Kelj Fel János normakontrollt kér, Lőrinc barátot feljelentik, miközben özönlenek a vasorrú menekültek a mi kacsalábon forgó kis országunkba. Hírek rémmeseországból.

Vigyázz, jönnek!
„Migrációs válsághelyzetet” hirdetett a kormány az ország egész területére. Az indokolás meglehetősen zavaros, valószínűleg a még szeptemberben bejelentett és március 15-én hatályát vesztő válsághelyzet meghosszabbításáról van szó. Orbánék amúgy a fél éve hozott saját szabályaikat rúgták ma föl a bejelentéssel, ahogyan arra a Magyar Helsinki Bizottság közleménye is felhívta a figyelmet. Aligha véletlen egyébként, hogy a Fidesz-kormány újra hiszterizálni próbálja a közvéleményt – lásd erről mai Villámnarancsunkat.

(Amúgy nem jönnek.)
A menekültek tömegei egyébként Magyarországig már el sem jutnak, hiszen a balkáni útvonalakat az érintett államok lezárták előttük. Sajtóhírek szerint kedd hajnal óta egyetlen migráns sem lépett be Szerbiába, és Szerbiából sem lépett át Horvátországba, valamint Macedóniából is hétfőn indult el az utolsó vonat Szerbia felé 437 bevándorlóval. Egy névtelenséget kérő rendőrségi tisztviselő azt mondta a Reutersnek, hogy Macedónia teljesen lezárta a határt az illegális bevándorlók előtt. Szlovénia éjféltől szigorított az illegális bevándorlók beengedésének szabályain, és csak azok léphetnek be, akiknek van érvényes útlevelük és vízumuk, menedéket kérnének Szlovéniában, vagy akik „humanitárius okokból” menekülnek az országba. Szerbia is bejelentette, hogy hasonló korlátozásokat léptet életbe Macedóniával és a Bulgáriával közös határán, de az ígéretek szerint minden lépést egyeztetnek az Európai Unióval. Horvátország éjféltől szintén csak érvényes dokumentumokkal és vízummal engedi be területére a migránsokat. A szigorítások gyakorlatilag azt jelentik, hogy lezárult a nyugat-balkáni migránsútvonal (hvg.hu).

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.