2016. március 30., szerda

KORMÁNY NÉLKÜL MARADNAK AZ ÍREK?

DANUBE INSTITUTE
Szerző: Árpási Botond
2016.03.30.


Írországban még mindig nem született döntés a parlamentbe bejutott pártok között kormánykoalíció létrehozására: úgy tűnik, a két legnagyobb párt nem fog nagykoalíciót alakítani, azonban a lakosság egyre türelmetlenebb. Mindeközben országszerte a húsvéti felkelés 100. évfordulóját ünnepelték a hétvégén. 
Seán Haughey, a Fianna Fáil parlamenti képviselője (Teachta Dála, az ír törvényhozás alsó házának képviselője) napokban tett nyilatkozatában azt mondta„a lakosság egyre türelmetlenebb”, miután a kormányalakításra vonatkozó tárgyalások immáron hetek óta eredménytelenül zajlanak. Ugyanakkor hozzátette, hogy egyre jobban „közeledik az idő”, hogy pártja és a választásokon legtöbb mandátumot szerzett Fine Gael végre eredményre jusson.
Azonban úgy tűnik, a két párt nem fog nagykoalíciót kötni, bár Enda Kenny, a Fine Gael párt vezetője olyan helyzetben van, hogy kisebbségi kormányt alakíthat. Ezzel párhuzamosan Michéal Martin, a Fianna Fáil elnöke tárgyalásokat folytat a Függetlenekkel, valamint további kisebb pártokkal, hogy egy kisebbségi kormányt alakíthasson.
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.