2016. március 25., péntek

KORRUPCIÓ: HÁROMSZOROS ÁRON RENDELIK A KÖZBESZERZÉSEKET?

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Caius Scaevola
2016.03.24.


Nemrégiben látott napvilágot egy kutatás a magyarországi korrupció-percepcióról, amelyből kiderült, mennyire látják korruptnak az országban uralkodó viszonyokat a magyarok. Az eredmény elkeserítő, de egyáltalán nem váratlan: minden harmadik ember szerint nőtt a korrupció 2010 óta, mióta a Fidesz van hatalmon. 

A kutatások szerint  az emberek nem tévednek. Egy másik kutatás 120 ezer közbeszerzés anyagát nézte át 2009-2015 időszakából, amelyből kiderült, hogy akár 140-320 százalék közötti túlárazás is előfordulhat, és 2009 óta meredeken nőtt az ártorzítás a magyar közbeszerzéseknél. 

Nincs min csodálkozni, mindennek tanúi voltunk. Az elmúlt 6 évben szinte nem telt el úgy hét, hogy ne borult volna ki egy újabb bili a Fidesz-közeli korrupciós ügyek körül: trafikmutyi, földmutyi, ormótlan ingatlannövekedések, elcsalt EU-s pályázati pénzek, kaszinómutyi, letelepedési államkötvények, gázmutyi és sorolhatnánk tovább az ügyeket, amelyeknek közös nevezője, hogy az egyik oldalon a közvagyon általában el, a másikon pedig a magánvagyon feltűnik.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.