2016. március 17., csütörtök

MÉSZÁROSÉK TERJESZKIEDNEK A HATVANPUSZTAI ORBÁN-BIRTOK KÖRÜL: PLUSZ FÉLEZER HEKITÁR A FELCSÚTI GÖMBÖCNEK

ÁTLÁTSZÓ.HU
Szerző: Rádi Antónia
2016.03.16.


Szorgalmasan gyűjtögeti a földeket Mészáros Lőrinc és családja a Nárcisz kutya állomáshelyeként friss hírnevet szerzett egykori Habsburg-majorság környékén: amiről eddig úgy hírlett, hogy bérlik az államtól, jórészt elnyerték a tavaly év végi földárveréseken, összesen több mint félezer hektárt. Egy további ingatlant március 29-én ver dobra az NFA – ezt jelenleg Mészáros cége használja. Másik féltucat környékbeli föld eleve szerepelt Mészáros polgármesteri vagyonbevallásában.
Orbán Viktor miniszterelnök magának kereste a bajt, amikor – némi spéttel reagálva a váratlanul népes állatvédelmi tüntetésre – februárban kutyás képet posztolt a Facebookra, azzal, hogy támogatja az kezdeményezést. A bulvársajtó pedig – a szokásos kiszivárogtatási menetrend szerint – horrorba illő sztorit hozott a képen szereplő Nárcisz kuvaszról.
Mivel a felcsúti dácsa kertjében félholtra vert kutyáról szóló történet több ponton is nehezen volt hihető, a média kutakodni kezdett, s rátalált a titokzatos alcsútdobozi majorság esetére, amit – Nárcisz kutyával együtt – a tavaly elhunyt oknyomozó újságíró, Fereczi Krisztina már leírt 2014-ben megjelent Narancsbőr című könyvében, illetve az Átlátszón is.
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.