2016. március 22., kedd

MOST SEM SEGÍT A DÜHÖDT FELELŐSKERESÉS

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.03.22.


Borzalmas, ami Brüsszelben történt, minden halál borzalmas, a terror pedig sokkoló, a gyilkolás célja az, hogy rémületet és indulatot keltsen, hogy fokozza a feszültséget, és a társadalmat olyan rossz döntésekre kényszerítse, amelyek azután tovább igazolják a terrort.

Alig telt el két óra a brüsszeli terrortámadások után, és Gyürk András fideszes EP-képviselő máris megírta, hogy Brüsszel a hibás, nem sokat késett Kósa Lajos sem, hogy a menekültválságot tegye felelőssé. Földi László állítólagos nemzetbiztonsági elemző, pedig kimondta minden pánik alapmondatát: „Ha Európa vezetői nem lépnek, mind bele fogunk pusztulni”.

Nagyon nehéz kimondani, de sajnos a helyzet az, hogy nem tudunk minden terrortámadást megakadályozni. Nyilván voltak olyan terrortámadások, amelyeket meg lehetett volna, és lesznek is olyanok, amiket emberi mulasztás miatt nem sikerül majd, de a mostani nem feltétlenül figyelem-, pénz- vagy energiahiány számlájára írható.

A mostani terrortámadás előzménye a francia támadások egyik kitervelőjének, Salah Abdeslamnak az elkapása. Nem tudhatjuk pontosan, hogy félve Abdeslam árulásától társai élesítettek egy későbbre időzített, félig-meddig kész tervet, vagy bosszú volt-e az elfogás miatt a terrortámadás. De azt tudhatjuk, nem független az elfogástól a támadás, hiszen Abdeslam újabb támadásra készült, feltehetőleg pont arra, amit nélküle végrehajtottak.

Tehát a szolgálatok tudhattak a bekövetkező veszélyekről és mégsem tudták megelőzni. De ebből nem azt a következtetést kell levonni, hogy nem tettek meg mindent, vagy a tehetetlen politika okozta a támadásokat. Hanem azt kell észrevenni, a terroristák pontosan azt akarják, ne tudják elkapni őket, ismerik a titkosszolgálatok módszereit, ezért nem is lehet minden esetben elkapni őket...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.