2016. március 28., hétfő

PATYOMKIN PROGRAMJA

HUPPA BLOG
Szerző: Szele Tamás
2016.03.28.


Nem tudni pontosan, mekkora anyagi kár érte a magyar államot, de az biztos, hogy tetemes – és az is, hogy ezt a veszteséget kizárólag magunknak köszönhetjük. Dióhéjban arról van szó, hogy leállították a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program uniós támogatásának kifizetéseit, Brüsszelnek elege lett, már nem csak egyes számlákkal, de a pályázatirányítás és -ellenőrzés rendszerével is elégedetlen.

Nem tudni egyelőre pontosan, 37,5 milliárd forint vagy 67.6 milliárd forint támogatás ragadt Brüsszelben, de az a dologban a roppant kellemetlen, hogy ezt a magyar költségvetés mindenképpen ki kell fizesse, ha hitelből, hát hitelből, ha saját forrásokból, hát saját forrásokból. Melyek azonban nincsenek. Marad a hitel.
 

„Egyáltalán nem biztos, hogy ez a támogatás végleg odavan, de a kifizetések újraindításához az kell, hogy Magyarország eleget tegyen az EB által megfogalmazott kritikáknak, és alakítson a pályáztatási rendszeren. Addig a magyar állam kénytelen saját zsebből fizetni, amihez viszont hitelt kell felvennie.”

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.