2016. március 18., péntek

POLGÁROK ÉS MÉG SOKAN MÁSOK

24/7 
Szerző: Nagy Bandó András
2016.03.18.


Amikor a március 15-i demonstrációkra készülődtem, és egyre-másra hallottam, hogy minden eddiginél több embert várnak a civil demonstrációkra, az járt a fejemben, hogy végre, hogy végre ismét megmutatja magát a magyar polgárság.
Ráadásul épp a magát hajdan polgári kormánynak kikiáltó Fidesszel szembefordulva, ezt a régen még polgárinak mutatkozó pártot és kormányt bírálva.
A közelmúltbeli netadós tüntetés jelentős tömeget mozgósított, de utóbb nyugodtan kimondhatom: ezt a tömeget az önérdek hajtotta ki az utcára, az Erzsébet hídra. Szép fényességet mutogató demonstráció volt, öröm volt látni, nézni azt a sokaságot, és mint mindig, ha az ember a hasonló gondolkodásúak kiállását látja, katarzis élményt éltem át, sajnálom, hogy ennyi volt, csapó, azóta megírtam már egyszer: szégyen, hogy ez a tömeg a netadónál fontosabbnak mondható, valódi közösségi ügynek számító, országos jelentőségű demonstrációkon nem mutatkozik meg, nem hallatja a hangját, mintha ez, illetve minden, ami a netadón kívül van kevésbé, vagy egyáltalán nem lenne fontos.
Lehet, akadnak, talán pár ezren is a netadós tüntetők közül, akik ott vannak a pedagógusok vagy az egészségügyiek rendezvényein, tudhatatlan, de hogy együtt nem mutatkoznak, az szinte biztos.


ITT OLVASHATÓ



1 megjegyzés:

  1. Az írásban felvázolt nagybetűs POLGÁR hiánycikk Magyarországon.De hiszen a polgári szabadságjogok sincsenek meg az önérdek vezérelte,kisstílű kormánypolitikusok jóvoltából.Így nehéz,de mégis fel kell venni a harcot ellenük,még ha kőbe is vésték,hogy mit nem tehet egy polgár!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.